~KURSUS KEPIMPINAN AHLI BARU KRESS 2010~

Sunday, November 15, 2009

Pejam celik, pejam celik, hakikatnya telah pun tiba penghujung tahun 2009. Perlantikan Ahli Jawatan Kuasa sessi 2010 dikuat kuasakan pada 12 November 2009 bagi menggantikan Ahli Jawan Kuasa sessi 2009 yang sentiasa siap siaga menjalankan amanah dan tugas yang dipikul. Tahniah kepada yang terpilih untuk meneruskan perjalanan suksess kelab yang baru dilahirkan pada Januari 2009 yang usianya baru mencecah satu tahun di Maahad Ahmadi.

AHLI JAWATAN kUASA KELAB REMAJA SUKSESS 2010

PENAUNG
Abdul Rahim Bin Maamor
PENASIHAT
En Mohamad Bin Asapri
Pn Naumy Binti Abdullah
PENGERUSI
Muaz Bin Omar
NAIB PENGERUSI
Nor Anisah Binti Sabtani
SETIAUSAHA
Nurul Athirah Binti Hasrah
BENDAHARI
Nurul Hafiza Binti Mazelan
AHLI JAWATAN KUASA
Muhd Zulhafizi Bin Salim
Mohd Fauzi Bin Nordin
Siti Noor Balqis Bin Rahmat
Muhd Azwan Bin Azman
Nur Attira Binti Mohamad Mahadi
Mohd Fadzli Bin Mohd Nor
Nur A’inaa Binti Muhammad Diah
Sharifah Wardah Binti Syed Azuwil
Mohd Firdaus Bin Ramlan
Nur Farahin Binti Abd Rahim


Sesi perlantikan AJK KRESS 2010 dibahagikan kepada dua sesi iaitu petang dan malam. Majlis bermula pada jam 3.00 petang yang diketuai oleh Mohd Asri Bin Zainal selaku pengerusi Kelab Remaja Suksess 2009. Aktiviti yang dijalankan ialah Seminar Blog kepada semua AJK KRESS 2010 yang bakal dilantik yang bertujuan mengajar semua ajk mempunyai kemahiran penggunaaan blog. Aktiviti berakhir jam 4.30 petang. Dihadiri oleh semua peneraju KRESS 2010 termasuk akhi sanjungan Maahad Ahmadi tahun 2009 ini iaitu Akhi Abdul Aziz Bin Saidina Abu Bakar.


Agenda diteruskan selepas jam 8.00 malam dengan tontonan video mengenai kejayaan Sultan Muhammad Al-Fateh menawan Konstantinopel berdasarkan pegangan hadis Rasulullah. Kemudian, setiap calon ditugaskan untuk menyampaikan cara-cara penyediaan program ketika diarahkan membuat program untuk pelajar tingkatan 1,2 dan 3 yang bukan beraliran agama. Agenda ini diibaratkan seperti kursus kepimpinan untuk cemerlang dalam menjalankan tugas. Calon-calon ditugaskan untuk membentangkan tugas dan tanggungjawab serta agenda yang perlu direalisasikan. Sejurus kemudian, komentar diberikan dari pelbagai aspek kepada dua kumpulan bakal kepimpinan KRESS 2010 yang dipecahkan bagi melaksanakan tugas yang ditetapkan tadi. Agenda terakhir berlangsung dengan aktiviti soal jawab daripada mantan kepimpinanan KRESS 2009 kepada peneraju KRESS 2010 untuk menjelaskan tugas-tugas yang perlu dipikul kala susah dan senang.


Ucapan penutup diteruskan oleh mantan pengerusi KRESS 2009 iaitu Akhi Mohd Asri Bin Zainal dengan menyatakan harapan dan penghargaannya selama menjalani liku-liku kehidupan bersama Kelab Remaja Suksess. Ucapan diteruskan oleh Cikgu Mohamad Bin Aspari, beliau berkongsi ilmu mengenai cara-cara kepimpinana yang patut di bawa ketika menjalankan sesuatu program.Majlis berakhir kira-kira jam 11.30 malam dengan acara jamuan makan.

0 comments: